Ma t/m vr 07:00 - 17:30 | Sierbestrating ook zaterdag geopend van 07:00 - 17:00 | 0294-210040 | Sierbestrating: 0294-271414

Asbestsanering

Asbestsanering | Het veilig verwijderen en saneren van asbest

Asbestsanering is een vak apart. Er komen heel veel regels en wetgeving bij kijken en er is maar een kleine groep gecertificeerde bedrijven die deze werkzaamheden mogen uitvoeren. Wij beschikten als een van de eerste over het SC-530 asbestverwijderingscertificaat. Voor meer informatie over het SC-530 asbestverwijderingscertificaat, de stichting en eisen kijk dan op: http://www.ascert.nl/ 

Wat is asbestsanering?

Asbestsanering of asbestverwijdering is het weghalen van asbesthoudende producten, constructieonderdelen tijdens sloop en renovatiewerkzaamheden, arbeids- en milieutechnisch verwijderen van asbest of ander asbest besmet materiaal in bijvoorbeeld bouwwerken en objecten. Veiligheid, nauwkeurigheid en voorzichtigheid zijn essentiële woorden voor het verwijderen van asbest. hierdoor is de toezicht op bedrijven die asbest verwijderen ook erg streng.

Wat is asbest?

Asbest stond vroeger bekend vanwege zijn goede eigenschappen, namelijk het is sterk, slijt niet snel, was goedkoop en het was bestand tegen hoge temperaturen. Asbest bestaat uit zes verschillende soorten mineralen die gevormd zijn in de natuur met een vezelstructuur.

In Nederland zijn er verschillende vormen van asbest toegepast, namelijk:

  • Wit asbest, ook wel chrysotiel genoemd (90% toegepast)
  • Blauw asbest, ook wel crocidoliet genoemd
  • Bruin asbest, ook wel amosiet genoemd

Deze soorten asbest werden veelal toegepast met of zonder bindmiddel, zoals karton, gips, cement of lijm. Meestal zijn er in een product meerdere soorten asbest aanwezig. op de site van de rijksoverheid kan u ook meer te weten komen over asbest.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van asbest?

Eerst waren de gevolgen voor de gezondheid van asbest nog niet bekend, daarom werd het zo vaak toegepast. Nadat uit onderzoeken is gebleken dat het verschillende ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid is het gebruik van asbest gestopt.

De enige gevolgen die asbest kunnen hebben komen voort na het inademen van de vezels. Zolang dit niet gebeurt loopt men dus ook geen gezondheidsrisico. De gevolgen van het inademen van de vezels kunnen longkanker, buikvlies- en longvlieskanker, maar ook stoflongen zijn.

Hierdoor is het belangrijk dat mocht u asbest aantreffen u een asbestinventarisatie laat maken en het uiteindelijk laat verwijderen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf / asbestverwijderingsbedrijf.

Wilt u meer weten over asbest of wilt u een offerte aanvragen, dan kan u ons bellen op 0294 – 21 00 40 of het offerteformulier hieronder invullen.

  • Probeer zoveel mogelijk relevante informatie toe te voegen in het onderstaand toelichtingsveld, zodat wij een geheel vrijblijvende en passende offerte voor u kunnen maken.
  • Sleep bestanden hierheen of
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.