Ma t/m vr 07:00 - 17:30 | Sierbestrating ook zaterdag geopend van 07:00 - 17:00 | 0294-210040 | Sierbestrating: 0294-271414
 • Home
 • /Wij zijn Kippersluis, aangenaam!

Wij zijn Kippersluis, aangenaam!

Welkom op de website van Aannemingsbedrijf Kippersluis. Ons familiebedrijf is gevestigd in het Noord-Hollandse Muiderberg en zijn al sinds 1955 de vertrouwde en gecertificeerde partner als het gaat om:

Succesfactoren

 • Kwaliteit voorop
 • Klant centraal 
 • Jarenlange ervaring
 • Vakkennis
 • Hecht familiebedrijf
 • Betrokkenheid door wij-gevoel
 • Vakmanschap
 • Veelzijdige historie
 • Modern materieel

Geschiedenis

De geschiedenis van T.J. Kippersluis & Zonen BV begint in september van het jaar 1955 als de dan 37-jarige Thomas Johannes Kippersluis een radicaal besluit neemt. Als vader van vijf kinderen in de leeftijd van vier tot zestien jaar (en met een zesde op komst) dient hij zijn ontslag in bij de zand- en grindhandel waar hij tot dan toe zijn brood had verdiend. Kippersluis’ beslissing geldt als protest tegen het niet nakomen van de toezegging van zijn baas om de zaak over te mogen nemen.

Kippersluis laat het er niet bij zitten en schaft voor 500 gulden een tweedehands De Soto vrachtwagen aan. Niet dat de nieuwbakken ondernemer dat geld op het spaarbankboekje heeft staan: alleen dankzij steun uit de familiaire kring slaagt hij erin de financiering rond te krijgen. De trotse eigenaar parkeert zijn jongste aanwinst voor de deur aan de P.M.R. Versteeghstraat 89 te Bussum. Hier schroeft hij een glimmend bordje aan de gevel, ten teken dat hij met zijn vrachtwagen beschikbaar is voor het vervoer van zand en grind. Dag en nacht staat Kippersluis klaar om het zijn klanten naar de zin te maken. Binnen een jaar is de De Soto aan vervanging toe. Het wordt een Austin, die nieuw zo’n 23.000 gulden moet opbrengen. Ter vergelijking: in die eerste jaren bedraagt de omzet ongeveer 18.000 gulden, waarvoor Kippersluis circa 1800 ritjes moet maken.

Historisch is de eerste verhuizing, eind 1959 naar de Cereslaan. Een noodzakelijke overstap vanwege het ruimtegebrek. Bij het woonhuis aan de Cereslaan staat een houten garage en is voldoende plek om de vrachtwagen te stallen. Alleen moeder Kippersluis is minder in haar nopjes: het woongenot is in eerste instantie aanzienlijk minder dan wat ze in de Versteeghstraat gewend was.

Bijna een jaar later, het is dan begin 1960, moet Kippersluis opnieuw investeren, ditmaal in een Scania Vabis, met inruil van de Austin. Kort daarna viert de op één na oudste zoon Maarten zijn achttiende verjaardag, een goed moment om in pa’s voetsporen te treden. Maarten neemt het stuur van de Scania over, terwijl pa overstapt op de Ford Keulen.

De verdubbeling van de mankracht stelt Kippersluis in staat de activiteiten uit te breiden. In 1964 richt het bedrijf zich niet alleen meer op transport, maar ook op grondverzet. Aannemer van grondwerken, zoals de omschrijving van de werkzaamheden officieel luidt. Dat is mogelijk door de aanschaf van een Rossi, een combinatie van een shovel en een dieplepel. Maarten Kippersluis ontfermt zich over de Italiaanse Rossi, terwijl een nieuw aangetrokken medewerker zijn plaats op de Zweedse Scania inneemt.

Tegen de tijd dat de Rossi kan worden afgedankt (in 1972) hebben de bedrijfsmiddelen van Kippersluis al de omvang van een machinepark aangenomen. Met de intrede van zoon Herman in 1968 moet ook de bedrijfsnaam worden aangepast. Herman wordt de machinist van de Fuchs dragline, die inmiddels is aangeschaft. Twee jaar later komt een Hover draadkraan op rupsbanden de Fuchs vervangen. Vader Kippersluis maakt dat allemaal niet actief meer mee. Een ernstige ziekte dwingt hem al een aantal jaren het werk neer te leggen.

In 1978, niet lang nadat de aandelen van het bedrijf naar de huidige directie zijn overgegaan, volgt de verhuizing naar de Doctor Schaepmanlaan, waar de bedrijfsactiviteiten naast het woonhuis en later ook op een stuk gemeentegrond aan de overkant van de straat verder worden ontwikkeld. Ondanks de weinig rooskleurige economie dwingt ruimtegebrek Kippersluis uit te zien naar een groter bedrijfsterrein. Dat wordt gevonden aan de Nijverheidswerf. Op een oppervlakte van 750 vierkante meter bouwt Kippersluis een gloednieuw bedrijfspand met kantoor, dat in 1993 wordt opgeleverd. Enkele jaren daarvoor is de grondlegger en naamgever van het bedrijf overleden.

Door de economische opleving en de daarmee gepaard gaande infrastructurele bouwactiviteiten gaat het Kippersluis zodanig voor de wind, dat men drie jaar later al op zoek moet naar een ruimer jasje. Men komt terecht in Muiderberg, waar naast de A1 en de A6 een industrieterrein van bijna 11.000 vierkante meter beschikbaar is. Een optimale locatie om de klanten efficiënt van dienst te kunnen zijn. De nieuwbouw wordt in 1999 met het nodige feestgedruis in gebruik genomen. Sierbestrating wordt als nieuwe activiteit opgezet en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige B.V.

Anno 2005 is het handwerk dat de eerste jaren na de oprichting het bedrijf kenmerkt grotendeels verdreven door een keur aan moderne apparatuur en machines, volledig afgestemd op de eisen van deze tijd. Toch deinst niemand van het Kippersluis-team ervoor terug om de schep of de sloophamer ter hand te nemen, als de aard van het karwei – of de opdrachtgever – daarom vraagt. Vakmanschap is nog steeds meesterschap, juist in het sloopwerk.

In de beginperiode, toen de druk lag op het vervoer van zand, grind en grond, werd het slopen erbij gedaan, vooral in de winter. Zoetjesaan is het sloopwerk van ‘interessante’ nevenactiviteit uitgegroeid tot een volwassen bedrijfsonderdeel en één van de pijlers onder het succes van de firma. Groei gaat altijd gepaard met sloop en hoewel de branche als zodanig vaak geassocieerd wordt met de ‘botte bijl’, hanteren de mensen van sloopspecialist Kippersluis liever precisie-instrumenten. Zodoende weet Kippersluis zeker dat een klus vakkundig tot een goed einde gebracht wordt. De wet- en regelgeving op het gebied van milieubescherming, afvalverwerking, arbeidsomstandigheden en integrale veiligheid wordt daarbij uiteraard zorgvuldig nageleefd. Een goede sloop is het halve werk.

Bodemsaneringen zijn het logische vervolg op grond- en sloopwerk en met vele honderden saneringsopdrachten achter zijn naam kan Kippersluis zich met een gerust hart saneringsexpert noemen. Bij elk project formuleert Kippersluis in overleg met de opdrachtgever een passend plan-van-aanpak, daarbij maximaal rekening houdend met de gezondheids- en veiligheidswensen van eventuele omwonenden en andere betrokkenen.

In het verlengde hiervan houdt T.J. Kippersluis & Zonen BV zich bezig met het inzamelen, afvoeren en verwerken van bouw- en sloopafval, maar ook met de verhuur van materieel voor grondverzet, sloop- en saneringswerken. De jongste uitbreiding van het dienstenpakket betreft de aanleg van sierbestrating en straatwerken, maar ook de inrichting van tuinen, zowel voor particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen. Aannemers en hoveniers die zelf aan de slag willen, kunnen terecht op een terrein zo groot als een voetbalveld, waar Kippersluis een uitgelezen assortiment bestratingsmateriaal, tuinmeubilair en toebehoren heeft samengebracht en verkoopt.

Als modern bedrijf hechten wij als Kippersluis zeer veel waarde aan het behouden van vakkennis en praktijkervaring. De certificering van organisatie en activiteiten staat daarvoor garant en waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening. Autonome groei wordt nagestreefd, maar dit mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit.

T.J. Kippersluis & Zonen BV: kwaliteit sinds 1955.